Select Language

сряда, 3 февруари 2010 г.

Грижа за детското сърце

За да окаже на родителите тази ценна помощ, д-р Тед Трип се позовава на над двайсет годишният си опит като пастир, съветник, училищен администратор и баща. "Грижа за детското сърце" е за това как да говорите на сърцето на вашето дете.
Всичко, което прави и казва детето ви произлиза от сърцето му.

Написана за родители с деца във всички възрасти, тази мъдра книга представя становища и методи за напътстване на детското сърце в пътищата на живота. "Грижа за детското сърце" улавя глада за истински библейски подходи при възпитанието
Книгата е достъпна  за безплатно четене в библиотеката на  Презвитерианска Реформирана Църква гр.Бургас- www.prchurch.com , също така може да бъде закупена от книжарница Пингвините на цена от 4.95лв, или поръчана по интернет на цена от 4.21лв от ТУК.

Предназначено за удоволствие

След толкова много издания, книгата на Ед и Гея Уит "Предназначено за удоволствие" прави сериозна заявка да стане класически справочник по въпросите на сексуалните взаимоотношения в семейството, разгледани от християнска перспектива. Материята е изложена цялостно и прецизно от медицинска гледна точка, с топлота и чувствителност към конкретните нужди и проблеми в брака, като същевременно се държи сметка за библейските принципи. Предназначено за удоволствие ще обогати разбирането ви за физическото общуване във вашия брак. Ще ви помогне да разбирате по-добре човека, с когото сте свързали живота си или ви предстои да се свържете завинаги.

Книгата може да бъде закупена от издателство Нов Човек на цена от 6.90лв от ТУК.

Уестминстърска изповед на Вярата 1647 г.


Наред с политическите, икономическите и социални предпоставки за появата си, Реформацията от XVI - XVII век е предизвикана и от силния стремеж да се възвърне първоначалната чистота и искреност на християнството. В Западна Европа основателите и сподвижниците на Реформацията възстановяват и дават гласност на богословието, което съответства на Новия завет, с убеждението, че това е възможно единствено чрез авторитета на цялото Свещено Писание.
Като резултат на тези промени в Църквата, през периода 1643-1649 г. в Лондон заседава Събранието на богословите при Уестминстърския парламент. В този своеобразен християнски парламент участвуват около 160 видни свещеници, църковни водачи и богослови от Англия и Шотландия. Събранието успява да състави няколко документа, одобрени по-късно от Парламента и станали основа за по-нататъшното развитие на Западните християнски църкви.
Предмет на настоящото издание е заключителният документ на Уестминстърското събрание - Реформаторската изповед на Християнската вяра, в нейната историческа версия, датираща от 1647 год. Тя представя най-важните и фундаментални вярвания в християнското учение, неразривно свързани с библейските текстове, на които се основават. Освен Уестминстърската (Реформаторската) изповед, изданието включва и приложенията й - Кратък и Подробен катехизис, които излагат съдържанието на християнското учение под формата на въпроси и отговори... 
Книгата е достъпна  за безплатно четене в библиотеката на  Презвитерианска Реформирана Църква гр.Бургас- www.prchurch.com , както и онлайн в Християнска Интернет Библиотека, също така може да бъде закупена от издателство Нов Човек на цена от 5.50лв от ТУК.

Мартин Лутер - Живот и вяра

Подробна биографична книга, разглеждаща живота и идеите на едно от най-големите имена в църковната история. 

Мартин Лутер (1483-1546) е най-видният представител на Реформацията в Германия. Неговите творби и идеи и до днес са в основата на протестантската традиция, широко разпространена в Европа и в много от страните, повлияни от европейския Запад. 
Книгата е на издателство Нов Човек и може да бъде закупена от ТУК на цена от 6.50лв.

Информация за Мартин Лутер може да се намери например на:
Произведения на Лутер ще намерите на:
http://www.ccel.org