Select Language

петък, 26 март 2010 г.

Безплатен курс по WEB Дизайн

Съдържание:

Целият курс по WEB Дизайн е достъпен от ТУК.

Самообразование на цената на един тонер

Източник: Гари Норт
Цялата статия можете да прочетете в блогът на Явор Русинов "Федерално Видение" като натиснете ТУК

Безплатни уроци по HTML

HTML е специалният език за изграждане на сайтове в световната мрежа - интернет. Настоящите уроци представляват подробно ръководство за изучаване на HTML, напълно безплатни са и могат да бъдат полезни както за начинаещи webmasters, така и за напреднали в изучаването на езика. 
Уроците са достъпни ТУК и ТУК


Безплатен правописен речник на българския език

Настоящият "Правописен речник на българския език" отразява съвременните правописни норми. В уводната част са дадени основните правописни и пунктуационни правила, илюстрирани с показателни примери. В речника са включени подробно тези думи и техните форми, при които се явяват правописни колебания, дължащи се на:

» несъответствия между правописната и правоговорната форма;
» неясен морфемен строеж /предимно при чужди думи/;
» по-рядка употреба /архаизми, неологизми и др./;
» приети отклонения от официалния правопис.

"Правописен речник на българския език" е предназначен за ученици, студенти и всички, които се интересуват от повишаването на езиковата си култура.
Учебника може да бъде закупен от книжарница Хеликон, може да бъде поръчан от ТУК, както и да бъде свален в .pdf файл, напълно безплатно от ТУК.

Безплатен учебник по AutoCAD 2006

Учебен курс AutoCAD 2006 & AutoCAD LT 2006 на Дейвид Фрей
В програмата AutoCAD 2006 и версията й AutoCAD LT 2006, Autodesk внесе значителни подобрения в чертожните функции, интерфейса, таблиците и другите средства за проектиране. AutoCAD 2006 & AutoCAD LT 2006: Учебен курс осигурява навлизането ви стъпка по стъпка в този водещ CAD софтуер за различни потребителски сфери. В това перфектно разчетено ръководство се съдържат изчерпателни пояснения и практически ориентирани учебни материали, които показват как да планирате и разработвате с AutoCAD сложни и завършени проекти.

Преминавайте последователно през учебните материали или започнете с която пожелаете глава като изтеглите чертожните файлове от Web сайта на Sybex. Независимо от подхода ви, ще натрупате солидни познания по основните теми и ще научите как да ползвате средствата за висока производителност на AutoCAD, за да работите ефективно. 
Учебника може да бъде закупен от книжарница Хеликон, може да бъде поръчан от ТУК.